Hirdetés

Terjeszkedő magyar bank

A MagNet Bank megveszi a Banco Popolare magyarországi leánybankját. Ezzel, ha kicsivel is de közelebb kerül az a kormányzati cél, miszerint a bankszektor fele legyen magyar kézben.


Az olaszországi Banco Popolare félmillió euróért a MagNet Magyar Közösségi Banknak adja el magyarországi leányát - közölte a két bank kedden. A közleményben felhívják ugyanakkor a figyelmet: a két pénintézet közötti megállapodást először az illetékes felügyeleti hatóságoknak engedélyezniük kell. A Banco Popolare szerint a megállapodás összhangban van csoportszintű stratégiájával, amely az olaszországi működésre helyezi a hangsúlyt. A MagNet a megállapodással javíthat magyarországi piaci pozícióján. A Banco Popolare 2007-ben vásárolta meg a maláj magánszemélyek által alapított IC bankot, így hozta létre magyarországi leányvállalatát. A banknak 2012 végén 133 millió euró eszközértéke volt és jelentős veszteséget halmozott fel. A társaság 10 fiókot üzemeltetett 145 alkalmazottal.

Forrás: MTI



Ajánlja ismerőseinek:


További híreink

Siófok város története röviden

Sorsfordító dátum Siófok fejlődésében 1968. december 29-e, amikor a település megkapta az Elnöki Tanács 20/1968-as számú határozatát arról, hogy - Sárvár és Sárospatak községekkel együtt - Siófoko..

Terjeszkedő magyar bank

A MagNet Bank megveszi a Banco Popolare magyarországi leánybankját. Ezzel, ha kicsivel is de közelebb kerül az a kormányzati cél, miszerint a bankszektor fele legyen magyar kézben.

Esélyt sem hagyott a Bayern az Arsenalnak

Ahogy azt várni lehetett az abszolút esélyes Bayern München, úgy kezdte a találkozót, mint azt egy német bajnokságot vezető csapattól várni lehet.

Spriccelő elefánt

A budapesti Állatkert elefántja vizet spriccel az ormányából

Peti Hentes Show a népszerűségi lista csúcsán

Exkluzív interjú az új Youtube sztárral, a Peti Hentes Show alkotójával, Köteles Róberttel. Ha még nem láttad, nézd meg itt a Peti Hentes Show felejthetetlen első részét!

Euro lakossági betétek kamatai – 2012 augusztus

Az elmúlt hetekben erősödött a Forint az Euróval szemben. De hogyan változtak a magyarországi lakossági Euro betétek kamatai?

Terjeszkedő magyar bank
Értékelte: www.legjobbvideo.hu Értékelt
A MagNet Bank megveszi a Banco Popolare magyarországi leánybankját. Ezzel, ha kicsivel is de közelebb kerül az a kormányzati cél, miszerint a bankszektor fele legyen magyar kézben. Osztályzat:
blog comments powered by Disqus
  • Hirdetés jokamat.hu