London: nagy remények, nagy esélyek

2012.07.28      

Megkezdődött az Olimpia. Kiért szurkolnak Debrecenben és lesz-e aranyérmes bokszolónk?


Összesen 158 magyar sportoló megy az olimpiára. És bár ez a létszám alacsonyabb ugyan a 2008-as pekingi 174 főnél, Debrecen számára már így is megvan az első diadal: míg ugyanis Pekingbe csak egy versenyzőjük utazhatott, addig idén a kisebb összlétszám ellenére már három főt is küldhettek Londonba. Külön büszkék továbbá Risztov Évára és Madarász Tamásra is, akiknek annak ellenére sikerült a keretbe való bejutás, hogy korábban már felhagytak a versenysporttal.
Talán legnagyobb büszkeségünk, a magyar vízilabda-csapat az amerikai válogatottal közösen végezi az utolsó magyarországi edzéseit, mielőtt pénteken útra kelnének Londonba. A magyarok első meccse vasárnap lesz, amikor is a már trónfosztásra készülő szerbekkel kell majd megmérkőzniük vízilabda-bajnokainknak - akik természetesen nagy várakozással, lelkesen néznek a mérkőzés elébe. Kemény Dénes szövetségi kapitány tett egy olyan megjegyzést is, miszerint a válogatott most a legerősebb. A szerbekről annyi derült ki, hogy 3-4 kulcsemberük van, akik ha kellően formában lesznek, akkor valóban izgalmas meccsre számíthatunk.
Természetesen minden olimpia előtt általános kérdés a várható érmek száma; Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója e téren igen (remélhetőleg) szerencsés számot választott, mivel "legkevesebb" 13 éremre számít sportolóinktól. Kovács "Kokó" István (az 1996-os atlantai olimpia aranyérmese) még ennél is optimistább volt, szerinte 14-16 éremre számíthatunk; konkrétan a bokszolók közül Kátét, Harcsát és Vargát is esélyesnek tartja, de már egyetlen éremmel is elégedett lenne hármuktól. 14 éremre számít Balogh Gábor is, Sydney ezüstérmes öttusázója, míg Kovács Ágnes, Sydney mellúszó bajnoka tippelés helyett inkább abbéli reményének adott hangot, hogy mind a 157 olimpikonunk a lehető legjobb formáját tudja majd hozni. Horváth Gábor, Sydney és Athén bajnok kajakos-veteránja, jelenleg szövetségi kapitány konkrét sportágakat is mondott: egyrészt tornából vár egy aranyat Berki Krisztiántól, másrészt az úszóktól, harmadrészt pedig a kajakosoktól; saját sportága képviselői közül név szerint Kozák Danutának szurkol a legjobban.

Forrás: mob.hu

London: nagy remények, nagy esélyek


Fülöp Zoltán

London: nagy remények, nagy esélyek
Értékelte: www.legjobbvideo.hu Értékelt
Megkezdődött az Olimpia. Kiért szurkolnak Debrecenben és lesz-e aranyérmes bokszolónk? Osztályzat:
blog comments powered by Disqus

www.jokamat.hu
Zenei videók http://www.legjobbvideo.hu/
sportofusa.com http://www.sportofusa.com/
Szoftverfejlesztés ---
Arany árfolyam honlap
Film schools filmri

mailhungary.hu