Befektetési arany, avagy anyagi biztonság válságban is

2012.07.28      

Néhány gondolat a befektetési céllal vásárolható aranyról. Miért népszerű befektetés az arany, különösen válság idején?


Sokan sokfélét mondanak, ha az anyagi biztonságról esik szó; deviza, részvények, MLM, példának okáért, és még lehetne folytatni a sort. Kockázati tényezők azonban mindenhol vannak, és sehol sem elhanyagolhatóak: a legjobb, legnagyobb vállalatokat is érheti valami váratlan csapás, és máris megrendülnek a részvényeik. Hasonlóképp, a valuták is ingatag lábakon állnak, a biztonság mindig csak látszólagos.
Nem kivétel ez alól persze a befektetési arany sem, elvégre annak is van árfolyama, ami szintén nem állandó: hol esik, hol emelkedik, és ember legyen a talpán, aki precízen előre tudja jelezni, hogy mikor mi válható, merre mennek majd a mutatók legközelebb. Van azonban egy apró, de annál lényegesebb különbség is az arany és az egyéb lehetőségek között: a kockázat mértéke. Míg ugyanis a többi befektetési forma esetében mindig fennáll az azonnali, nagyarányú veszteség veszélye is, addig az arany esetében ennek az esélye lényegében nulla. De miért is?
Nos, egyszerűen azért, mert bár az arany sem vonhatja ki magát teljesen a politikai és a gazdasági játszmák hatásai alól, ahhoz még így is éppen elég értéket képvisel és éppen eléggé keresett is a saját jogán, hogy még a váratlan esések se lehessenek soha túl jelentősek – hosszú távon pedig, akárhogy is nézzük, mindig egyértelműen és folyamatosan emelkedett az értéke. Ami pedig nem is csoda, tekintve, hogy az infláció elől a legtöbben végül mindig az aranyba menekítik a pénzüket, így a kereslet egyre csak nő, azonban a rendelkezésre álló aranymennyiség csak elhanyagolható mértékben gyarapodik – ez pedig hosszú távon végül mindig folyamatos árfolyam-emelkedést eredményez, az időnkénti kisebb visszaesések ellenére is.
Nem véletlenül örvend hosszú évezredek óta töretlen népszerűségnek ez a ragyogó nemesfém.
A leírtak nem minősülnek tanácsadásnak, felhasználásukból eredő esetleges károkért nem vállalunk felelősséget.

Befektetési arany, avagy anyagi biztonság válságban is


Fülöp Zoltán

Befektetési arany, avagy anyagi biztonság válságban is
Értékelte: www.legjobbvideo.hu Értékelt
Néhány gondolat a befektetési céllal vásárolható aranyról. Miért népszerű befektetés az arany, különösen válság idején? Osztályzat:
blog comments powered by Disqus